Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - SERVICES (ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ,SU-JOK,ΜΑΣΣΑΖ,ΡΕΙΚΙ,ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ)

Ρεφλεξολογία
Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος ολιστικής προσέγγισης που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ράχη των ποδιών. Επειδή στο πέλμα υπάρχουν νευρικές απολήξεις, αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού. Σε περίπτωση του ασθενούς που δεν είναι εφικτό να γίνει εφαρμογή στα πόδια γίνεται και στα χέρια.
Sujok - (Βιετναμέζικος Βελονισμός)
To SUJOK αποτελεί μια θεραπευτική μέθοδο που χρησιμοποιεί τα άνω και κάτω άκρα για να επιτύχει αποτελέσματα όμοια με το βελονισμό. Στα Κορεάτικα η λέξη “SU” σημαίνει χέρι και η λέξη “JOK” πόδι. Έχει το πλεονέκτημα ότι αποτελεί μια μέθοδο απλή, αποτελεσματική και ασφαλή. Είναι εύκολη στη διαδικασία εφαρμογής της και τα αποτελέσματά της συχνά είναι θεαματικά. Είναι ένα σύστημα για την αφύπνιση του σώματος, για την υγεία και την ευεξία μέσα από τα χέρια σας. Με την τόνωση συγκεκριμένων σημείων στα χέρια σας, μπορείτε να επιλύσετε τον πόνο και την ισορροπία της λειτουργίας των εσωτερικών οργάνων.
Μασάζ
Η δύναμη του μασάζ οφείλεται στην διαδικασία που πυροδοτεί στον οργανισμό μας με τις κατάλληλες μαλάξεις: Μέσω της κατάλληλης επαφής με τους μαλακούς ιστούς του σώματος, το μασάζ χαλαρώνει τους μύες, βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, και ως εκ τούτου, στην αποβολή από τους μύες των «άχρηστων» ουσιών που συσσωρεύονται σε αυτούς λόγω κούρασης, και αντίστοιχα στην απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. Ταυτόχρονα, μπορεί να μειώσει το στρες, να καταπολεμήσει τον πόνο, να βελτιώσει την εικόνα του δέρματος και να κάνει ακόμη και κάποιον υγιή άνθρωπο να νιώσει περισσότερη ευεξία. Υπάρχουν ωστόσο πολλά ήδη μασάζ, που ακολουθούν διαφορετική τεχνική για να πετύχουν τον θεραπευτικό τους σκοπό.
Βεντούζες
Η θεραπεία με βεντούζες είναι μια αρχαία κινέζικη πρακτική στην οποία μια κούπα (βεντούζα)προσκολλάται στο δέρμα , αφού πρώτα μειωθεί από αυτήν η πίεση (είτε με αλλαγή της θερμοκρασίας , είτε με απορρόφηση του αέρα) , έτσι που το δέρμα και ο επιφανειακός μυς να τραβιέται και συγκρατείται στην κούπα (βεντούζα). Οφέλη για την υγεία με την χρήση της βεντούζας είναι τα παρακάτω
* Βαθιά διέγερση του ιστού * Ανακουφίζει τις φλεγμονές * Προωθεί τη ροή του λεμφικού υγρού για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος * Αιματώνει το δέρμα * Τεντώνει τους μύες και τον συνδετικό ιστό * Τονώνει την κυκλοφορία * Χαλαρώνει τον ιστό * Διεγείρει τη ροή της ενέργειας.
Usui Reiki
Τοποθετώντας τα χέρια μεταβιβάζεται ζωτική ενέργεια η οποία ενεργοποιεί τις δυνάμεις αυτοίασης και στηρίζει τον άνθρωπο στην ίασή του. Το Ρέικι συνδυάζεται θαυμάσια με άλλες μεθόδους ίασης και θεραπείες και μπορεί να εφαρμοστεί υποστηρικτικά σε ιατρικές και ψυχοθεραπευτικές θεραπείες. Δρα στο φυσικό σώμα, στο συναισθηματικό, το νοητικό και πνευματικό επίπεδο. Σε όλες τις περιπτώσεις επιφέρει ένα βαθύ αίσθημα χαλάρωσης.

(Οι ανωτέρω πληροφορίες του άρθρου είναι ενημερωτικές και  δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν θεραπεία, ούτε την πρόθεση να αντικαταστήσουν τυχόν ιατρική συμβουλή ή ιατρική οδηγία.
Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει υποχρεωτικά να λάβετε την έγκριση του θεράποντα ιατρού σας.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου